Anne-Mercedes Langhorst

autobiographical - Light - public space - painting - nature

Multi-disciplinary artist Anne-Mercedes Langhorst born in Lima lives and works in Rotterdam.
She studied at the art academies in Antwerp and Rotterdam and graduated from the Hogeschool voor Kunsten in Utrecht.
Characteristic for her work in public space is the 'connection', in concept, symbolism and use.
Her paintings and drawings seem like fragments of a 'bigger story'. Admittedly, they do not allow direct riddling, but refer to biographical experiences.
She has exhibited her paintings in the World Trade Center Rotterdam and in the art show of North Sea Jazz.


A Silent Place Called Home - Acrylverf op canvas 24cmx30cm 2020
Mi Barro - Acrylverf op canvas 24cmx30cm 2020
zonder titel - acrylverf, gouddraad en inkt op papier 25cmx25cm 2020
El venado blanco - Acrylverf op canvas in combinatie met linoleumafdrukken 60cmx80cm 2019
Mi Condor - Potlood op papier 15cmx20cm 2019
El Lobo - olieverf op canvas 60cm x80cm 2018
Vagabundo/ Vagabunda - Olieverf op Canvas 140cmx80cm 2017
Animatie Ode aan abraham Tuschinski preview - Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam 2016 , heb ik een animatie gemaakt van het lichtonderzoek wat onderdeel is van het kunstwerk Ode aan Tuschinski, Ode aan de Stad. Deze animatie werd vertoond over de gehele videowall van de foyer van de schouwburg.
Ode aan Abraham Tuschinski, Ode aan de Stad - Kunstenaar en initiatiefnemer Anne-Mercedes werkt vanaf 2015 aan haar kunstwerk, Ode aan Abraham Icek Tuschinski, Ode aan de Stad. Het kunstwerk is een bottom up project, waardoor het kunstwerk verscheidene stadia kent. Nu het ontwerp definitief is gemaakt in samenwerking met Han Goan Lim, hebben de gemeente Rotterdam en BKOR het omarmt en een locatie hebben gegeven in het Tuschinski park. Met de Stichting Tuschinski Rotterdam kunnen nu verder kijken naar de realisatie. Locatie: Op het plein voor de ingang van de Hoge School Rotterdam en omstreken aan de G.J. de Jonghweg. Midden in het Little C park. Het park zal het Tuschinski park gaan heten. Dit is tezamen met de straatnaam "Tuschinskistraat", een prachtige aanvulling op het kunstwerk Ode aan Abraham Icek Tuschinski, Ode aan de Stad. Concept: Met het kunstwerk wordt een ode aan Abraham Icek Tuschinski gebracht, door het concept van het podium van zijn Grand Theater in de buitenruimte te plaatsen. Op het podium van het Grand Theater werden naast de wereldberoemde sterren ook de gewone man gelauwerd, de Rotterdammer die een bijzondere prestatie hadden geleverd. Hierdoor maakte Tuschunski iedereen belangrijk. Een plek die voor iedereen toegankelijk was. Dit kunstwerk is er om mensen bij elkaar te brengen en te verbinden op Tuschinskiaanse wijze. Een plek met verwijzingen naar zijn beeldtaal, zijn visie, in een modern jasje. Waar mensen kunnen samenkomen, iets kunnen organiseren, waar men kan wegdromen en geïnspireerd kan raken. "Niets is onmogelijk!". Opleverdatum: 2021
De theepot - werk in de openbare ruimte. Dit kunstwerk is gemaakt in opdracht van de alliantie West-Kruiskade oplevering 2013 Voor inspiratie ging ik op zoek naar een ontwerp dat symbool staat voor de verbondenheid van de vele culturen op de West-Kruiskade. Zo kwam ik bij Delfts blauwe tegels. Hoewel het Delfts blauw als zeer Hollands wordt ervaren, is het van oorsprong Chinees. De Delfts blauwe theepot verenigd verschillende culturen zonder hun eigen identiteit kwijt te raken.