Studio Art Office | De kunst van het nalaten #1

Wat gebeurt er met je kunst als je er niet meer bent? Nalatenschap is een onderdeel van de beroepspraktijk waar iedere kunstenaar of nabestaande vroeg of laat mee te maken krijgt. Tegelijkertijd is het een thema waar de meesten zich niet mee bezighouden of graag bij stil staan. Want: het nalaten van een artistiek leven is veelomvattend. Hoe regel je dit goed? Waar moet je allemaal aan denken en hoe te beginnen?

Op woensdag 23 november organiseert Art Office een informatiemiddag rondom nalatenschap. Tijdens deze middag geven we inzicht in verschillende aspecten rondom dit onderwerp en reiken we handvatten aan waarmee je verder kunt. Met als doel het nadenken over de nalatenschap tot een vanzelfsprekend onderdeel van de beroepspraktijk te maken. De voertaal is Nederlands.

Programma
Aanleiding voor deze middag is de recente enquête van John Blaak onder Rotterdamse beeldend kunstenaars over nalatenschap. Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam, zal de belangrijkste uitkomsten van deze enquête met hem bespreken. Miriam Windhausen, deskundige op het gebied van kunstenaarsnalatenschappen en kunsthistorica, vertelt over verschillende aspecten van nalatenschap. Vervolgens geven we het woord aan twee ervaringsdeskundigen. Jenna Tas, die als beeldend kunstenaar bewust en actief bezig is haar oeuvre in kaart en onder te brengen, deelt haar ervaringen in een beeldreportage en Martijn te Winkel, die zich als vriend ontfermde over de nalatenschap van beeldend kunstenaar David Flipse (1948-2007), vertelt over nalatenschap als sociale sculptuur. De middag wordt afgerond met de mogelijkheid vragen te stellen aan de sprekers. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij een borrel.

Datum, tijd & locatie
woensdag 23 november
15.45 uur – 18.00 uur
Auditorium TENT

Aanmelden 
Toegang is gratis. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is het fijn als je je van tevoren kunt aanmelden via artoffice@cbkrotterdam.nl. Vermeld in de mail jvoor- en achternaam en als onderwerp: 23 november 2022. Op maandag 21 november ontvang je een bevestigingsmail.