Word adviseur bij Art Office

Ben jij een creatieve geest die zich inzet voor een inclusieve en rechtvaardige Rotterdamse kunstsector? Vind je het leuk om mee te denken over de ontwikkeling van kunst in de stad en daarover met anderen in gesprek te gaan? Dan zoeken wij jou! 

CBK Rotterdam ondersteunt via Art Office jaarlijks vele bijzondere en vernieuwende projecten en daarmee de ontwikkeling van Rotterdamse beeldend kunstenaars, via de subsidieregelingen I&V en Praktijkbijdrage. De aanvragen zijn uiteenlopend en beslaan veelal hedendaagse thema’s zoals ecologie, gender, identiteit, rouw, familiegeschiedenis, technologie en dekolonisatie. Van studies naar technieken zoals collografie, zeefdruk, keramiek, digitale kunst en textielkunst, tot concrete plannen voor exposities of presentatiemomenten in binnen- en buitenland.

Wie zoeken wij?
We zoeken enthousiaste adviseurs voor de regelingen I&V en Praktijkbijdrage, waarbij de beoordeling van de aanvragen wordt gedaan vanuit verschillende perspectieven op de hedendaagse beeldende kunst. We streven naar een adviseurspool die even divers is als de Rotterdamse kunstenaars gemeenschap zelf. Waarbij diversiteit staat voor – bijvoorbeeld – culturele en etnische diversiteit, gender- en seksuele diversiteit en spreiding in leeftijd, sociaaleconomische achtergrond, disciplines en praktijken, ervaring en carrièreniveau en geografische spreiding binnen Rotterdam.

Om onze pool te verrijken/versterken zoeken we kunstenaars, makers en doeners met kennis van hedendaagse Rotterdamse beeldende kunst, een kritisch sociaal maatschappelijk bewustzijn en in het bijzonder ervaring met en visie op thema’s rondom culturele sensitiviteit en dekolonisatie.

Wat ga je doen?
Als adviseur beoordeel je aanvragen voor I&V of Praktijkbijdrage op inhoudelijke criteria. Bekijk hier voorbeelden van projecten met een toekenning. Ben je ingeschreven als Rotterdamse kunstenaar bij CBK Rotterdam dan is het belangrijk om te weten dat je geen aanvragen kunt indienen wanneer je adviezen uitbrengt voor CBK Rotterdam. Je ontvangt een uurvergoeding en wordt voor twee jaar benoemd.

I&V
Beschikbaarheid in 2024 op 7, 8 en 9 oktober is vereist. Verwachte vergaderdata voor 2025 zijn in maart en oktober. Je moet rekening houden met zes vergaderdagen per jaar en bijbehorend leeswerk.

Praktijkbijdrage
Aanvragen worden doorlopend ingediend, met uitzondering van juli en augustus. Je beoordeelt aanvragen individueel en schrijft een advies. Beschikbaarheid van één tot drie uur per week is nodig.

Meld je aan en wordt een schakel in de Rotterdamse kunst
Interesse? Stuur je motivatie in tekst of video, samen met je CV en/of een overzicht van recente projecten uiterlijk 21 juli 2024 naar artoffice@cbkrotterdam.nl. Vermeld in het onderwerp van de e-mail: adviseurschap 2024. Geef aan voor welke regeling je wilt adviseren en waarom. Je ontvangt uiterlijk 31 juli een reactie, en sollicitatiegesprekken vinden in augustus plaats.

Wil je nog meer weten over de adviesrol?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag meer. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met artoffice@cbkrotterdam.nl

Beeld: The Echo to Every Footstep, Kwinnie Lê