renteloze lening

CBK Fonds Kwadraat


Doel

Met dit fonds wil CBK Rotterdam beeldend kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven de mogelijkheid bieden nieuw werk of projecten te ontwikkelen, uit te voeren en te presenteren. CBK Rotterdam heeft hiertoe kapitaal ingebracht, dat is aangevuld met een bedrag van Fonds Kwadraat.

Voor wie?

Rotterdamse kunstenaars ingeschreven bij CBK Rotterdam en Rotterdamse kunstenaarsinitiatieven. Beeldend kunstenaars die de afgelopen drie jaar een subsidie van CBK Rotterdam hebben ontvangen, kunnen zonder toetsing een rentevrije lening afsluiten bij Fonds Kwadraat. Je kunt dan elk moment een aanvraag indienen. Let op: eindexamenstudenten van kunst- en designacademies kunnen een lening van maximaal € 800 aanvragen.

Waarvoor?

De leningen zijn bedoeld voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk of een nieuw project, denk bijvoorbeeld aan een expositie of presentatie in binnen- of buitenland, een residency, een fotoboek of kunstenaarsboek, een prototype, een website of voor de aanschaf van apparatuur.

Maximale bijdrage

€ 8.000. Voor een lening van meer dan € 5.000 is een borgstelling vereist. Een lening wordt in maximaal drie jaar afgelost

Procedure

Vraag de lening digitaal aan via de website van Fonds Kwadraat. Geef bij een aanvraag aan dat je gebruik wilt maken van CBK Fonds Kwadraat.  
Een commissie beoordeelt de aanvragen op professionaliteit (curriculum vitae), de kwaliteit van je werk en de kwaliteit van het project waarvoor de lening wordt aangevraagd (artistieke kwaliteit, haalbaarheid, financiële verantwoording). Na goedkeuring van je aanvraag teken je een overeenkomst voor de maandelijkse aflossing per automatische incasso. 
Heb je in de afgelopen drie jaar een O&O subsidie, een Activiteiten Stad of een tijdelijke PPR bijdrage ontvangen van CBK Rotterdam, dan kun je een lening afsluiten zonder dat je aanvraag beoordeeld hoeft te worden door de commissie van Fonds Kwadraat. Je kunt dan elk moment een aanvraag indienen. 

Deadlines

27 maart 2022
8 mei 2022
18 september 2022
13 november 2022

Meer informatie

www.fondskwadraat.nl

Twijfel je of je project in aanmerking komt, neem dan contact op met Francine Mendelaar van Fonds Kwadraat, 020 6255112 of via info@fondskwadraat.nl. 

Je moet inloggen om een aanvraag te kunnen doen.