Efrat Zehavi

sculptuur, performance, installatie, Figuratief, Diversiteit, Community
zt - foto van een plasticine portret
Stadsgezicht (Passportraits) - installatie @ Stedelijk Museum Schiedam 2020. Plasricine portretten
Anonymous Glossy / Stadsgezicht - Video projection @ Theater Rotterdam 2020
Anonymous Glossy 2017 - geenceneerde foto van plasticine portretten
Nino & PJ 2021 - Staged photo of plasticine portraits.
mOTHER 2019 @ Stedelijk Museum Schiedam - Installatie van keramiek en papier-mache beelden gebaseerd op verhalen van museum bezoekers over hun moeders.
mOTHER 2018-2019 performance en installatie @ Stedelijjk Museum Schiedam - Voor veel mensen is hun moeder een van de belangrijkste mensen in hun leven. Vaak creëren we een ‘mythologisch’ beeld van onze moeder. Efrat Zehavi nodigde je uit om langs te komen bij een van haar spreekuren in het museum. Ze praatte met je over je moeder en later beeldhouwde ze de mOTHERs over wie ze gehoord heeft. Bezoekers vertelden tijdens een spreekuur het verhaal van hun moeder aan kunstenaar Efrat Zehavi, die de verhalen vervolgens vertaalde in mythische moederbeelden. In een vraaggesprek met museumdirecteur Deirdre Carasso blikt Efrat Zehavi terug op haar project mOTHERS.
Passportraits Performance Ongoing 2007- tot heden. - Serie portretten van Rotterdammers. Beeldend kunstenaar Efrat Zehavi werkt aan een opdracht voor FENIX. Zij maakt een serie geboetseerde portretten van Rotterdammers uit alle wijken en windstreken. De serie wordt opgenomen in de collectie van het museum. Efrat maakt kleine portretten van kleurige plasticine-klei. De gezichten krijgen vorm tijdens de gesprekken die Efrat met haar modellen voert. Zij werkt vanuit haar atelier, of ‘on the spot’ in het park, of in de bibliotheek. (Foto: Kimberly Dias)

Passportraits Rotterdam

Locatie: Rotterdam
In samenwerking met: FENIX https://fenix.nl/nl/fenix/

Beeldend kunstenaar Efrat Zehavi werkt aan een opdracht voor FENIX. Zij maakt een serie geboetseerde portretten van Rotterdammers uit alle wijken en windstreken. De serie wordt opgenomen in de collectie van het museum. Efrat maakt kleine portretten van kleurige plasticine-klei. De gezichten krijgen vorm tijdens de gesprekken die Efrat met haar modellen voert. Zij werkt vanuit haar atelier, of ‘on the spot’ in het park, of in de bibliotheek.

https://mailchi.mp/fenixrotterdam/nieuwsbrief-november-2020
Deze kunstenaar heeft nog geen toekenningen.