Mijn werk is een reflectie van de omgeving waarin ik leef: rauw, dynamisch en vol contrasten. Ik haal inspiratie uit de energie van Rotterdam, haar straatcultuur, en de onmiskenbare invloed van de graffiti scene. Ik houd ervan om het alledaagse te verheffen en van simpele momenten iets bijzonders te maken door ze te vereeuwigen in kunst.
Een terugkerend thema is de verheerlijking van de 'randen' van de maatschappij, vaak de underdogs in kunst en cultuur. Denk hier aan ouderen, relschoppers of hangjongeren. In de afgelopen jaren heeft dit geresulteerd in het verbeelden van subversieve persona's die veelvoudig in mijn figuratieve ontwerpen, schilderijen en muurschilderingen de hoofdrol hebben gekregen. Onder de pseudoniem Tuig heb ik ze een gezicht gegeven.
Het contrast tussen de inhoud van mijn werk en de uitwerking of vorm van het werk draagt vaak bij aan een humoristische benadering van het onderwerp. Het is een uitnodiging om de wereld te zien door een andere lens – een lens die zowel de ruwe randen als de vrije geest van de maatschappij viert.
Een belangrijke motivatie is de wijze waarop de kijker tegen de randen van de maatschappij aankijkt positief te beïnvloeden. Hiermee zal een breder draagvlak voor de diversiteit van de maatschappij gecreëerd worden, zonder opdringerig te zijn. Hopelijk draagt dit bij aan de persoonlijke vrijheid van de kijker.
Doormiddel van onder andere ambachtelijke technieken als schilderen, tekenen, textielbewerking, tatoeëren etc. wil ik de underdog van de maatschappij vastleggen in een kunst die tijdloos is. Het ambacht stelt me in staat om met zorg en toewijding iets blijvends te creëren zodat de essentie van deze mensen, hun dagelijkse leven en hun strijd, voor de toekomstige generaties behouden blijft.






Kunstenaarsbal
In aanloop naar het kunstenaarsbal heeft er tijdens Rotterdam Art Week een korte expositie van diverse kunstenaars plaatsgevonden. De hal van de Doelen was omgetoverd tot galerie waar divers werk werd getoond.