Marie Sarah Simon

artistiek onderzoek - DIY

Het verdiepen in mijn eigen omgeving is een groot aspect van mijn werk. Ik observeer graag wat er dicht om me heen gebeurt en hieruit put ik al mijn inspiratie. Net als een dier die zijn eigen territorium als geen ander kent, zo wil ik de plek waar ik mij bevind kennen.
Ik beschouw mijn omgeving als een groot palet vol kleuren en gereedschap die je eerst moet leren zien, herkennen en internaliseren voordat je ze kan gebruiken om mee te bouwen/creëren. Dit is het ideaal waar ik naar streef. Ik onderzoek dit in kleine stukjes in mijn directe omgeving, de mensen,
dieren, beweging en de ruimte waarin de beweging plaats vindt.
Meestal resulteren mijn onderzoeken of belevenissen in boek/magazine vorm die ik in eigen beheer uitgeef onder Woodstone Kugelbitz editions.


Goud Waard, 2020 (Werk titel) - Interview vouwbladen, ontstaan uit de langere gesprekken met bewoners van het Oostervantkwartier. Deze zullen uiteindelijk gebundeld worden om zo een tijdsdocument over te houden. In het kader van mijn werk als verhalenophaler.
Het Verhalenloket, 2020 (Werk titel) - Voor de periode van 1 maand hield ik een verhalenloket op het Oostervantplein. Middel tot ontmoeting en onderzoek naar wat er gebeurt als je langere tijd aanwezig bent op een vaste plek en mensen gaat betalen voor een verhaal. In het kader van mijn werk als verhalenophaler.
Kent u deze ook? 2020 (Werk titel) - Middel tot ontmoeting en onderzoek naar verbindingen aan de hand van een kat. Een van de manieren die ik inzette in het kader van mijn werk als verhalenophaler.
Roosjes van Oostervant, 2020, (Werk titel) - Begin van het project over de rozenstruiken van het Oostervantplein. Middel tot ontmoeting en onderzoek naar omgang met groen in de stad. In het kader van mijn werk als verhalenophaler van Mooi Mooier Middelland, wijk waar ik zelf ook een bewoner van ben, heb ik verschillende middelen ingezet om met andere bewoners in contact te komen, dit was er een van.
36 Kambariai, 2019 Oplage van 25, LT/NL - Publicatie over de reis met een zelfgebouwde vlot-scultuur over de Neris. Gemaakt tijdens residentie in Kitokia Grafika, Kaunas, Litouwen. Onderdeel en samenwerking van van het project '36 chambers' met Kipras Dubauskas.
Muziek in de zeilen, 2019, 23min. - Muzikale reisverslag van twaalf muzikanten, één schipper, drie bemanningsleden, twee koks en een filmster. Op 6 juni 2019 vertrokken ze aan boord van De Stoere Eenvoud op reis van Zierikzee naar Oerol, West-Terschelling. In vrije opdracht.