Stefany Karghotis

audiovisueel

In mijn audiovisuele werk onderzoek ik kaders in de samenleving door vaak mijn persoonlijke omgeving en geschiedenis te gebruiken als spiegel. Als kind van een vader, die vluchteling in eigen land is - Cyprus, blijven identiteitsvraagstukken naar boven komen die in een bredere context meer thema’s raken. Binnen deze vraagstukken zoek ik verhalen die de oprechtheid van de mens weergeven en tegelijkertijd de absurditeiten van de samenleving blootleggen.


Dinner 2015 - Een korte film over een vrouw en een man die aan het einde van het diner met elkaar flirten.
(R)oma: Een (familie)geschiedenis, 2021 - Een oudere Joegoslavische vrouw uit de Roma-gemeenschap moet een plek vinden in de Nederlandse samenleving. Maar telkens blijkt het onbegrip te groot. Toch blijft ze met haar kinderen en kleinkinderen zoeken naar een beter leven. Een film die tot stand is gekomen op initiatief van Klaas Burger, Academie voor Beeldvorming en de familie Hopic. Basis voor de vertelling is een serie interviews waarin oma haar verhaal deelt en uitgebreid wordt in 4 verschillende filmstijlen door verschillende makers. Sinds 2016 werk ik samen met Klaas Burger aan dit project, in eerste instantie door het interview van oma te filmen en vervolgens het uitwerken van het scenario in de verschillende onderdelen. https://www.academievoorbeeldvorming.nl/roma/opening-expo-en-filmpremiere-roma/
80 procent, 2015 - Een korte film over een Cypriotische vader die zijn twee zoons bezoekt in Belgie. Tijdens het bereiden van traditioneel eten en het dineren delen ze hen gedachtes en gevoelens met elkaar over hen vaderland. De zonen proberen zo te begrijpen waar zij bij horen.