Podcast | Open Source Governance

Open Source Governance heeft als doel een blauwdruk te ontwerpen waarmee een groep gezamenlijk en inclusief vragen kan stellen en antwoorden kan vinden die kunnen helpen bij het organiseren van hun gemeenschap. In de Open Source Governance podcast worden de termen en begrippen van collectieve besluitvorming geïntroduceerd en zijn er specialisten te gast om uiteenlopende onderwerpen binnen diverse disciplines te bespreken. 

De podcast is op verschillende platforms te beluisteren, inclusief de website van het project: www.opensourcegovernance.com

Aflevering 6 – Florian Cramer / Populisme & Alt-right
Voor de zesde aflevering van de podcast is Florian Cramer uitgenodigd om over populisme en alt-right te praten. Tijdens het gesprek zijn er veel onderwerpen aangeroerd; van populisme en zijn hedendaagse geschiedenis, verschillende soorten populisme, populistische leiders, de Nederlandse politiek, alt-right en zijn verschillende vormen, tot online mobilisatie van rechts, open source programmering en zijn geschiedenis, verkiezingen en directe democratie.

Florian Cramer is een lezer, of praktijkgericht onderzoekshoogleraar, in visuele cultuur en autonome praktijken aan de Willem de Kooning Academie, Rotterdam, Nederland. Hij heeft gedurende zijn hele carrière een groot aantal kritische essays geschreven, die sinds de jaren tachtig zowel doe-het-zelf-publicaties als academisch schrijven omvatten. Florian onderzoekt transformaties van culturele productie, ongeacht of deze plaatsvinden in institutionele kunstsystemen of in populaire cultuur. Daarom is hij al meer dan tien jaar geïnteresseerd in de memecultuur.

Beluister eerdere afleveringen hier: