Inschrijven als beeldend kunstenaar


Voor wie? 

Professionele beeldend kunstenaars met een autonome beroepspraktijk die woonachtig zijn in de gemeente Rotterdam of een van de volgende aansluitende gemeenten: Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Lansingerland en Schiedam, Maassluis en Vlaardingen kunnen zich aanmelden voor inschrijving bij CBK Rotterdam. Enkel een atelier hebben in Rotterdam is dus niet meer voldoende. Door het heel specifiek benoemen van deze andere gemeenten, kan Art Office beeldend kunstenaars die nu wellicht uit Rotterdam verhuizen vanwege krapte op de woningmarkt, maar wel in de omgeving blijven en actief zijn, deze mogelijkheid tot inschrijving aanbieden. Tegelijkertijd wordt hiermee ook een duidelijke afbakening gemaakt. Alle aanvragen worden getoetst op professionaliteit, waarna besloten wordt of de kunstenaar wordt ingeschreven.

Starters
Beeldend kunstenaars die korter dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd aan een erkende Nederlandse kunstacademie in een autonome richting kunnen met hun diploma en een ingevuld online inschrijfformulier voorlopig worden ingeschreven voor een periode van drie jaar vanaf hun afstudeerdatum. Daarna worden zij beoordeeld op hun beroepsmatigheid.

Inschrijven kan elk moment. De uitslag krijg je binnen twee maanden.

Voordelen inschrijving

Kunstenaars die bij CBK Rotterdam zijn ingeschreven, krijgen een eigen pagina op deze website om hun werk te presenteren. Deze database heeft een uitgebreide zoekfunctie en je kunt er je actuele tentoonstellingen onder de aandacht brengen. Via de site kun je ook in contact komen met collega kunstenaars in Rotterdam en kun je onze Tips & Oproepen lezen.

  • Je kunt gebruik maken van verschillende CBK Rotterdam financieringsregelingen ter ondersteuning van je beroepspraktijk. Deze kun je online aanvragen.
  • CBK Rotterdam heeft een breed netwerk en kan als intermediair fungeren tussen kunstenaars onderling en andere partijen.
  • CBK Rotterdam kan publiciteit genereren voor de kunstenaar over bijvoorbeeld gehonoreerde projecten.
  • Als je je inschrijft als kunstenaar ontvang je automatisch de nieuwsbrief met informatie die je beroepspraktijk ondersteunt.
  • Een inschrijving bij CBK Rotterdam geldt ook als professionaliteitstoets voor een inschrijving bij SKAR (Stichting Kunstaccommodatie Rotterdam).
  • Als beeldend kunstenaar kun je bij Art Office terecht voor advies en informatie ten behoeve van je beroepspraktijk.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar artoffice@cbkrotterdam.nl