Tentoonstelling | Atelier van Zuid (Jake Caleb)

Voor tentoonstelling Atelier van Zuid, van 10 juni t/m 30 september te zien in Peach Rotterdam, werkte kunstenaar Jake Caleb samen met vier jongeren uit Rotterdam Zuid: Neva Erik, Hila Kot, Noa Sitton & Kunley Silvania. De groep reageerde op een advertentie van Caleb waarin werd gezocht naar jongeren uit de omgeving van Charlois, die geïnteresseerd zijn in het maken van een eigen kledinglijn. Caleb was nieuwsgierig naar hoe de houding van een jongere generatie zich manifesteert in hun kledingstijl.

Samen creëerden ze een kledinglijn: Atelier van Zuid Spring Summer 2022, volledig gemaakt van tweedehands kleding van familie en vrienden. Het vormde de perfecte basis voor hen om te experimenteren met kledingontwerp- en technieken en een goede leerschool voor het runnen van een eigen label. Het resultaat is te zien in de tentoonstelling waar een serie foto’s van de kledingstukken getoond zal worden. De opening vindt plaats op 10 juni van 19.00-22.00 uur.

Adres: Peach Rotterdam (Maastunnelplein 26a)

lees meer

Dit project komt mede tot stand dankzij een bijdrage uit de regeling Activiteiten Stad. Met deze bijdrage wil CBK Rotterdam met beeldende kunst de stad aantrekkelijker maken en Rotterdamse beeldend kunstenaars daarin een rol geven en daarmee hun zichtbaarheid vergroten.⠀